Ghid esenţial de alegere şi utilizare a maşinii de erbicidat

Folosirea unei maşini de erbicidat ce dispune de tehnologie de ultimă oră îi conferă fermierului avantajul major al controlului atent al costurilor inputurilor şi, bineînțeles, posibilitatea de a oferi la timpul potrivit pământului protecţia necesară pentru culturi sănătoase. Despre toate acestea am vorbit cu  Costin Moţoiu, product manager în cadrul Biso România.

Pentru cei care au deja în ferma lor un astfel de echipament, este bine de ştiut că sunt două lucruri importante pe care e util să le aibă în vedere înainte de a le pune la treabă: calitatea substanţelor folosite pentru erbicidarea terenului şi calibrarea maşinii utilizate în acest proces. Conform observaţiilor echipei de service a Biso România, fermierii care reglează utilajele anual, înainte de a începe operaţiunea de erbicidare, se confruntă cu mai puţine erori de aplicare. Doar 5% dintre cei care şi-au reglat echipamentul mai rar de un an (o dată la 2, 3 sau 4 ani) au ajuns la acelaşi nivel de precizie în procesul de aplicare. Este o intervenţie rapidă, de rutină, care de obicei nu durează mai mult de 30 de minute. Venind vorba de service, este esenţial să apelaţi la unul cu tehnicieni cu experienţă în lucrul cu această categorie de utilaje şi care e suficient de mare pentru a avea pe stoc piese de schimb.

Pentru fermierii care au în vedere achiziţionarea unei maşini de erbicidat, recomandarea noastră este să optaţi pentru cele fabricate de Bargam, una dintre cele mai cunoscute companii de pe piaţa de profil, ale cărei produse se regăsesc în portofoliul Biso România. Aveţi la dispoziţie o gamă generoasă de produse, distribuite în trei categorii – maşini de erbicidat purtate, tractate şi autopropulsate. Extrem de versatile, acestea pot fi adaptate oricarui tip de fermă, de cultură şi de teren. În alegerea unui astfel de utilaj, un aspect important este evaluarea acestuia din punctul de vedere al costurilor de întreţinere, întoarcere a investiţiei, valoarea de revânzare şi contribuţia pe care o are la eficienţa operaţională, productivitatea şi profitul fermei.

5 întrebări utile înainte de achiziţia unei maşini de erbicidat:

Care este suprafaţa ce va fi tratată?
Care sunt caracteristicile terenului?
Ce buget am?
Care este calitatea service-ului de care pot beneficia?
Cât timp intenţionez să o utilizez?

(articol publicat pe www.Recolta.eu)

Publicat in 12-mar-2015