Biso Romania, partener al Conferintei Donau Soja

Biso Romania este partener al Conferintei Donau Soja, organizata de Asociatia Donau Soja, impreuna cu membrii organizatiei si alti parteneri ai sai, precum ADAMARomania, AGRICESEM groupe AXEREAL, AGRIFUTUR, ALL LABS SYSTEM, BASF Crop Protection Romania,BUNGE Romania, DONAU SAAT, EURALIS Seminte Romania, ITC Seeds, SGS Romania si TIMAC AGRO. Evenimentul va avea loc in data de 12 martie, incepand cu ora 9.00, la sediul central al Biso Romania (Drajna Noua, Dragalina, judetul Calarasi, Romania).

“Europa cultiva doar 0,4% din suprafata mondiala de soia, aproximativ 111 milioane de hectare. Necesarul de consum este asigurat din importuri masive de soia, srot, ulei si alte derivate din soia. Cerinta crescandă de soia nemodificata genetic a condus si la un mai mare deficit pe acest segment, preturile de vanzare inregistrand un premium mare fata de pretul soiei modificata genetic. In functie de fluctuatiile pietei, diferenta de pret a inregistrat valori si de peste 100 €/tona. Avand in vedere conditiile foarte favorabile pentru cultura soiei, Romania poate deveni cel mai important producator european de soia nemodificata genetic. Tara noastra are un potential de cultivare a soiei intre 700.000 si 1 milion de hectare”, a declarat pentru revista Biso Magazine Dragos Dima, reprezentantul Asociatiei Donau Soja in Romania, intr-un interviu ce va putea fi citit integral in editia din luna martie a revistei.

Soia reprezinta principala provocare pentru o furnizare independenta si sustenabila de proteine in Europa. Biso Romania sustine dezvoltarea pietei de soia nemodificata genetic in tara noastra din perspectiva unui dublu rol: cel al viziunii sale de a contribui activ la dezvoltarea agriculturii romanesti si cel al rolului de producator, compania Biso Schrattenecker fiind lider european in productia de hedere de soia, cu un impact important asupra minimizarii pierderilor in procesul de recoltare.

Publicat in 26-feb-2015